Plahotniuc planifică reformatarea Alianţei şi eliminarea lui Filat

Plahotniuc planifică reformatarea Alianţei şi eliminarea lui Filat

Controversatul oligarh, patronul de facto al PDM, Vladimir Plahotniuc planifică reformatarea existentei Alianţe de guvernare şi eliminarea din componenţa ei a fostul premier, lider PLDM, Vladimir Filat. De această părere este fostul reprezentant al Moldovei în Consiliul Europei şi ONU, politologul, Alexei Tulbure, comentând ameninţările lui Mihai Ghimpu de ieşire din AIE-3.

Картинки по запросу фото AIE-3

„Declaraţia făcută de Ghimpu privind părăsirea Alianţei în luna noiembrie, ieşirea (eliminarea) deputaţilor din fracţiunea PLDM, declaraţiile lui Leancă privind disponibilitatea de a face parte din majoritatea de guvernare – toate sunt elemente ale unui singur plan. Planul lui Plahotniuc de reformatare a Alianţei, în care nu va mai fi loc pentru Filat, dar în care vor participa deputaţi PLDM, deputaţi PCRM, aşa-zişii deputaţi neafiliaţi şi „suta” lui Leancă formată din două persoane”, a scris Alexei Tulbure pe reţele de socializare.

Pe fondalul protestelor în masă, care au cuprins capitala Moldovei şi se extind tot mai mult, liderul PL, Mihai Ghimpu „şi-a amintit” de solicitările făcute anterior, privind necesitatea sancţionării celor implicaţi în furtul miliardului şi a anunţat că PL va părăsit Alianţa, dacă, pe parcursul lunii octombrie, partenerii guvernamentali nu vor da curs condiţiilor formaţiunii.

„Vrem să fie elucidat până la urmă furtul miliardului, iar vinovaţii să fie deferiţi justiţiei, să facă închisoare pentru aceasta. (…) Dacă nu suntem ascultaţi, la începutul lunii noiembrie părăsim alianţa”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul unei emisiuni de la postul TV Prime, afiliat oligarhului Plahotniuc.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *