Platforma «DA» a murit. Trăiască partidul Țopilor!

Platforma «DA» a murit. Trăiască partidul Țopilor!

Un interviu incendiar a lui Igor Boțan, care pune punctele pe i și demonstrează adevăratele scopuri ale autoproclamaților lideri ai așa-zisului Consiliu al Marii Adunări Naționale a fost publicat de Europa Liberă.  Din acesta devine clar că Partidul Politic DA și Platforma Civică DA sunt două entități diferite, iar protestele de după 7 iunie nu au făcut decât să inducă lumea în eroare.

 

Potrivit lui Boțan, misiunea Platformei Civice s-a terminat cu mult timp înainte încă în luna iulie, iar ceea ce a urmat nu a fost decât acțiunile celor care și-au dorit partid. Întâmplător sau nu, anume ei sunt cei care declarau anterior că Platforma este una Civică și scopul nu este crearea unui partid.

IGOR BOȚAN: Dar pentru radioascultători este foarte important să înţeleagă că de fapt misiunea Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” s-a terminat la 7 iunie. (…)  Şi eu mă tem să nu fi murit Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” după 7 iunie. Pentru că, aşa cum spuneam, iniţiativa a trecut pe perioada de vară la grupul de tineret care a protestat în cadrul flashmob-urilor, iar din toamnă, trei luni de zile, s-a manifestat…

Boțan se detașează clar de formațiunea Țopilor și susține că nu pot exista concomitent Platforma DA și Partidul DA.

Din punctul meu de vedere, platforma nu mai poate fi „Demnitate şi Adevăr” (…) Eu nu admit să existe o platformă civică „Demnitate şi Adevăr” şi un partid politic „Demnitate şi Adevăr”.”

Interesant este și faptul că analistul politic care de rând cu restul membrilor Platformei asigurau cetățenii că DA nu este un proiect politic, a refuzat să dea garanții în privința onestității noului partid.

Igor Boţan: „Dar cine în ţara aceasta dă garanţii, în afară de cetăţean? Cetăţeanul activ poate da note, inclusiv acestei noi formaţiuni care a preluat denumirea „Demnitate şi Adevăr”. Eu cred că ei au avut tot dreptul să facă acest lucru şi eu cred că noi, cei care consimţim ca să-şi ia denumirea, pentru că au fost cei mai activi, dar garanţii nimeni nu poate da. Pot da garanţii doar cetăţenii activi, cei care au crezut în această platformă, cei care au participat la manifestări, alţi cetăţeni care pot fi nemulţumiţi şi care pot fi extrem de exigenţi.”

http://today.md/ro/news/blogs/3779/Platforma-a-murit-Tr%C4%83iasc%C4%83-partidul-%C8%9Aopilor!-Bo%C8%9Ban-misiunea-s-a-terminat-la-7-iunie.htm

 

Tagged with:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *