PLDM optează pentru un premier neafiliat politic

PLDM optează pentru un premier neafiliat politic

Partidul Liberal Democrat din Moldova optează pentru un premier neafiliat politic. Declarația a fost făcută în această seară de președintele interimar al PLDM Valeriu Streleț, după consultările cu șeful statului, Nicolae Timofti, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Streleț, formațiunea din care face parte insistă pe condițiile înaintate anterior și solicită scoaterea urgentă a instituțiilor statului din captivitate și demisia speakerului Andrian Candu. „Nu văd rostul unor discuții cu PD pînă nu își vor anunța public atitudinea față de fiecare precondiție înaintată. Numai după asta vor exista premise pentru discuții”, a opinat Streleț.

El a specificat că o soluție pentru a relua negocierile ar fi delegarea de către familiile politice europene a unui politician care ar ajuta partidele să ajungă la un numitor comun.

Potrivit legii, după demiterea Executivului șeful statului trebuie să aibă consultări cu fracțiunile parlamentare în vederea desemnării unui nou premier. Guvernul condus de Valeriu Streleț a fost demis la 29 octombrie curent cu votul deputaților PD, PCRM și PSRM.

 

http://www.moldpres.md/news/2015/11/23/15008091

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *