Preşedintele Poloniei: NATO trebuie să suplimenteze prezenţa militară în estul Europei

Preşedintele Poloniei: NATO trebuie să suplimenteze prezenţa militară în estul Europei

Alianţa Nord-Atlantică trebuie să suplimenteze prezenţa militară în Polonia şi în celelalte state central şi est-europene, solicită preşedintele polonez, Andrzej Duda, semnalînd riscuri reprezentate de Rusia şi de organizaţii teroriste precum Stat Islamic.

«În momentul de faţă, toate elementele sugerează că avem nevoie de o prezenţă semnificativă a infrastructurii şi trupelor aici, pe teren, în Europa Centrală şi de Est. Avem nevoie de un sistem bun de susţinere şi apărare pentru situaţia unui act de agresiune», a declarat Andrej Duda în cursul unei deplasări la Bruxelles.

«Prezenţa NATO trebuie să fie cît mai permanentă în Polonia pentru a apăra ţara şi regiunea de agresivitatea Rusiei. Ideea este că trebuie să existe prezenţă militară NATO şi să fie vizibilă», a subliniat preşedintele polonez.

Principalul obiectiv al summitului NATO programat la Varşovia în iulie va trebui să fie consolidarea securităţii ţărilor central şi est europene, ameninţate de Rusia, şi a statelor sudice, care se confruntă cu ameninţări din partea unor organizaţii teroriste precum reţeaua Stat Islamic, activă în Irak, Siria, Egipt şi Libia, a continuat Duda.

«Avem nevoie de consolidarea securităţii. Alianţa Nord-Atlantică trebuie să fie pregătită în mod adecvat pentru contracararea ameninţărilor actuale», a insistat liderul de la Varşovia.

 

SURSA: mediafax.ro

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *