Procuror: Ion Rusu a recunoscut că Vlad Filat este beneficiar al companiei Caravita

Procuror: Ion Rusu a recunoscut că Vlad Filat este beneficiar al companiei Caravita

Beneficiarul «CARAVITA» este deputatul PLDM, Vlad Filat. Afirmaţia a fost făcută de procurori după audierea administratorului companiei Caravita, Ion Rusu, care este şi naşul de cununie al lui Vlad Filat. Procurorii susţin că Ion Rusu a recunoscut acest lucru, în şedinţa de judecată.

«A avut loc şedinţa de judecată în cazul lui Ion Rusu. Mergem pe o etapă simplificată. Învinuirea este spălare de bani şi fraudele de la Banca de Economii. Cel care a beneficiat de avantaje, nemijlocit Vlad Filat, riscă până la 10 ani de închisoare», a menţionat procurorul Adriana Beţişor.

După şedinţa de judecată Ion Rusu nu a făcut nicio declaraţie pentru presă.

PUBLIKA.MD menţionează că dosarul «Caravita» reprezintă un episod din dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Naşul lui Filat, Ion Rusu, şi-a recunoscut vina în acest dosar, în care este învinuit că ar fi obţinut, în mod fraudulos, împrumuturi de milioane de lei.

Ion Rusu mai este acuzat de gestionarea fluxurilor financiare ilegale ale companiei «Caravita», utilizate pentru finanțarea mai multor instituţii media, analiști politici afiliați fostului premier și servicii de PR pentru Partidul Liberal Democrat.