Procurorii i-au înaintat învinuirea lui Renato Usatîi

Procurorii i-au înaintat învinuirea lui Renato Usatîi

Renato Usatîi a fost audiat în legătură cu publicarea interceptărilor convorbirilor telefonice dintre fostul premier Vlad Filat și omul de afaceri Ilan Șor. Avocații liderului Partidului Politic „Partidul Nostru” au declarat că nu este exclus că procurorii vor cere arestarea lui pentru 30 de zile pentru că i-a fost deja înaintată învinuirea, transmite IPN.

Potrivit avocatei Ana Ursachi, reținerea lui Usatîi nu este justificată pentru că plasarea și răspândirea interceptării conversațiilor, fără a fi dovedită implicarea directă a inclupatului la acestea, nu reprezintă un delict. „Acum nu cunoaștem dacă aceste înregistrări sunt autentice. Din punct de vedere legal, această acuzație în privința lui Usatîi nu este justificată. În procesul verbal de audiere, Renato Usatîi a indicat cine, când i-a transmis un stic cu interceptările convorbirilor”, a declarat avocata.

Renato Usatîi a transmis un mesaj din izolator prin intermediul avocatei. „Mă întreb de ce în celula în care stau eu nu este și Ilan Șor, care pentru declarațiile oferite împotriva lui Filat are protecție de la stat . Vă asigur că cea mai bună protecție pentru Șor este pușcăria și izolarea. Dacă procuratura va cere arestul meu, vom vedea dacă sunt sau nu influențați procurorii de către Plahotniuc. Dacă voi fi eliberat, va fi vesel, dacă nu – lor le va fi foarte trist”, se spune în scrisoarea lui Usatîi.

Procurorii i-au înaintat învinuirea lui Renato Usatîi pe articolul 178 al Codului Penal, care presupune violarea dreptului la secretul scrisorilor, telegramelor, coletelor şi altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi înştiinţărilor telegrafice, cu încălcarea legislaţiei prin utilizarea mijloacelor tehnice specialte destinate pentru obținerea ascunsă a informațiilor.

Avocata a menționat că a contestat modul de reținere a lui Usatîi. Ea a declarat că va cere eliberarea necondiționată a clientului său.

Liderul politic a fost reținut pentru 72 de ore și se află în izolatorul CNA.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *