Procurorul Adriana Beţişor: acasă la Filat au fost găsite acte ce conţin secret de stat

Procurorul Adriana Beţişor: acasă la Filat au fost găsite acte ce conţin secret de stat

În cadrul percheziţiilor la domiciliul lui Vlad Filat, au fost găsite acte ce arată legătura incontestabilă a liderului PLDM cu faptele ce îi sunt imputate. De asemenea, materialele ridicate în timpul percheziţiilor confirmă datele din autodenunţul lui Ilan Şor, dar şi legătura lui Filat cu fraudele de la BEM. Declaraţii în acest sens au făcut luni procurii care conduc ancheta pe marginea dosarului de corupţie, în care este bănuit Vlad Filat.
Прокурор: в доме Филата найдены секретные документы
Procurorul Adriana Beţişor a precizat că au fost ridicate documente în baza cărora au fost identificate mai multe persoane cheie şi companii cheie în dosarul de corupţie în care este vizat Filat, dar şi în alte dosare de corupţie privind prejudicierea statului în proporţii deosebit de mari. Dânsa a precizat că printre actele ridicate, unele conţin date ce reprezintă secret de stat de la diferite instituţii, acestea fiind la ora actuală sigilate. În aceste condiţii, averea lui Vlad Filat va fi sechestrată.

Beţişor a mai declarat că este investigată şi filarea unor persoane publice „în legătură cu protestele din PMAN”, dar despre aceasta deocamdată nu vor fi făcute publice nici un fel de informaţii. Totodată, dânsa a recunoscut că printre aceştia a fost ex-premierul Iurie Leancă.

Procurorul a mai subliniat că arestarea lui Filat este necesară, temeiul fiind potenţialele influenţări a persoanelor ce urmează să facă depoziţii.

Un alt aspect la care s-au referit procurorii este faptul că datorită informaţiilor oferite de Ilan Şor, organele de anchetă moldoveneşti au câştigat mult timp şi au fost scutite de un efort colosal legat denecesitatea constituirii de comisii rogatorii pentru completarea dosarului cu probele necesare.

„Cauza este foarte complexă, lucrăm mult. Ceea ce facem noi înseamnă mult efort fizic şi intelectual, dar şi timp”, a mai declarat Adriana Beţişor.

Dânsa a rugat presa să nu solicite mai multe informaţii decât poate oferi ancheta în acest moment.

 

SURSA: sputnik.md