Procurorul general este corupt și trebuie inițiat dosar penal împotriva lui

Procurorul general este corupt și trebuie inițiat dosar penal împotriva lui

Judecătorii şi procurori care au încălcat legea trebuie înlăturaţi din funcţie şi traşi la răspundere. Declaraţia a fost făcută de procurorul municipiului Chişinău, Ion Diacov, în cadrul unei conferinţe de presă.

Judecătorii şi procurori care au încălcat legea trebuie înlăturaţi din funcţie şi traşi la răspundere. Foto: ipn.md

Diacov spune că corupția în sistemul justiției a ajuns la limita admisibilului şi trebuie întreprinse măsuri urgente. Procurorul Diacov crede că este greşit faptul că doar procurorul general poate intenta dosare penale altor procurori şi judecători.

„Eu cred că trebuie pornit dosar penal, și de făcut cercetări. Eu pot să mă adresez la președintele Parlamentului și să deschid dosar penal pe numele Procurorului general. El face abuz de funcția pe care o are. Eu aş recomanda să fie modificată legislaţia, ca acest drept să fie anulat. De ce eu nu pot să fac aşa ceva? În mine nu are nimeni încredere că pot intenta dosar penal împotriva procurorului general, care este corupt? De ce doar o persoană în stat trebuie să facă acest lucru?”, a spus Diacov în adresa lui Corneliu Gurin.

Procurorul Ion Diacov a comentat şi adresarea preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, către cetăţeni, afirmând că susţine ceea ce a cerut Timofti atunci când a spus că vrea atragerea la răspundere a persoanelor vinovate de situaţia socio-politică din ţară.

agora.md