PROTESTELE TREBUIE SĂ CONTINUE, ÎNSĂ EXCLUSIV PAȘNIC

PROTESTELE TREBUIE SĂ CONTINUE, ÎNSĂ EXCLUSIV PAȘNIC

Protestele de la Chişinău trebuie să continue, însă exclusiv pașnic. De această părere este Tudor Cojocariu, Grants Officer, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile – Fondul ONG.

După cum relatează TRIBUNA, într-o postare pe blogul său, el scrie că protestele trebuie să continue „poate chiar în stradă, deși devine din ce în ce mai cinic să le ceri oamenilor să stea afară la -15 grade”.

„Însă trebuie să fie explorate și toate celelalte forme de protest: de la greve și boicotări pînă la monitorizări mai strînse ale autorităților. Astfel încît putiniștii să coboare de pe creasta valului, iar alternativele proeuropene și nedemagogice să ne demonstreze, prin competență, integritate și viziune, că proeuropenii, care, cu tot cu diasporă, sînt majoritari, au pentru ce ieși la următoarele alegeri, fie ele anticipate sau la termen”, scrie el.

În opinia sa, „pe europeni, americani și conaționalii noștri români să nu ne supărăm pentru că vor stabilitate în Prutonistria și în regiune”. „Pentru că unii încearcă să-și protejeze investițiile pe care aleșii noștri le pradă mai ușor în ape tulburi, iar ultimii pur și simplu ne privesc șocați și neputincioși din cauza nemuritorului nostru talent de autodistrugere”, mai notează sursa citată.

http://tribuna.md/2016/01/22/opinie-protestele-trebuie-sa-continue-insa-exclusiv-pasnic/

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *