Să introducă leul românesc în calitate de monedă națională!

Să introducă leul românesc în calitate de monedă națională!

Mișcarea unionistă Tinerii Moldovei a salutat invitația autorităților RM la un dialog social pentru identificarea unui consens pentru depășirea crizei din Moldova și consideră că ar putea propune măsuri eficiente.

<mt_str50>

În mesajul mișcării, citat de agenția „INFOTAG”, se menționează că autoritățile sunt obligate să ia în considerare Tinerii Moldovei, care la acțiunile lor din anul curent au scos în stradă zeci de mii de cetățeni.

Pentru soluționarea problemelor mișcarea propune autorităților RM, să îndeplinească angajamentele de interconectare a sistemelor energetice ale Moldovei și României; să transmită Direcției Național Anticorupție din România competențele Centrului Național Anticorupție pentru a preveni și lupta real cu acest fenomen; să introducă leul românesc în calitate de monedă națională, pentru ca Banca Națională a României să monitorizeze și să reglementeze sistemul bancar din RM; să elaboreze un sistem comun de securitate a Moldovei și României.

În opinia unioniștilor, aceste măsuri trebuie să fie imediat incluse în agenda Chișinăului.

„Doar asemenea pași concreți pot conduce la unirea cu România – unica soluție viabilă pentru a scoate Moldova din sistemul de criză”, consideră unioniștii.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *