Șefa extremei-drepte franceze, Marine Le Pen, cere oprirea «imediată» a migrației

Șefa extremei-drepte franceze, Marine Le Pen, cere oprirea «imediată» a migrației

Șefa extremei-drepte franceze, Marine Le Pen, a cerut luni ‘oprirea imediată a primirii de imigranți’ în Franța în urma atentatelor de la Paris, care s-au soldat cu cel puțin 129 de morți și 352 de răniți, transmite AFP.»Unul dintre kamikaze (…) a ajuns în Grecia la 3 octombrie odată cu masa de imigranți care vin zilnic în Europa. El a pornit apoi spre Franța», a scris președinta Frontului Național (FN) într-un comunicat difuzat de partidul său.

Potrivit procuraturii Parisului, care conduce ancheta asupra atentatelor comise vineri, amprentele digitale ale unuia dintre autorii atacurilor, în apropierea căruia a fost găsit un pașaport sirian, corespund celor ale unui bărbat controlat luna trecută în Grecia.

«Temerile și avertismentele noastre privind posibila prezență a jihadiștilor printre imigranții care ajung în țara noastră sunt, așadar, o realitate care s-a concretizat, din păcate, prin aceste atentate sângeroase», a adăugat șefa extremei-drepte.

Franța nu a primit decât nu număr restrâns dintre refugiații ajunși din vară în Uniunea Europeană, însă Marine Le Pen a făcut din denunțarea ‘scufundării din cauza valului de imigranți’ punctul central al campaniei sale pentru alegerile regionale din decembrie. Președinta FN este, conform unor sondaje, favorită pentru acest scrutin în nordul Franței, unde este candidată. Eventuala sa victorie în această regiune ar fi o premieră istorică pentru partidul său.

 

SURSA: agerpres.ro

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *