SISTEMUL BANCAR AL MOLDOVEI A REVENIT LA ALBIA OBIŞNUITĂ A STABILITĂŢII – LEONID TALMACI

SISTEMUL BANCAR AL MOLDOVEI A REVENIT LA ALBIA OBIŞNUITĂ A STABILITĂŢII – LEONID TALMACI

Sistemul bancar al Moldovei a revenit la albia obişnuită a stabilităţii după o perioadă de instabilitate din cauza celor trei bănci problematice, consideră primul Guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), actual preşedinte al Moldindconbank, Leonid Talmaci.

Într-un interviu pentru agenţia „INFOTAG”, vorbind despre dezvoltarea sectorului bancar în anul 2016, cunoscutul bancher s-a arătat optimist, graţie „ritmului obişnuit de lucru al băncilor”.

„Cred că sistemul bancar în continuarea se va dezvolta cu succes. Iar în privinţa părţii pesimiste a prognozei eu îmi închipui creşterea creditelor neperformante şi probabilitatea contractării portofoliilor de credite ale băncilor”, a spus Talmaci.

Primul său an în calitate de preşedinte al bordului de conducere al Moldindconbank a fost marcat de o serie de realizări ale băncii. Conform rezultatelor de activitate în anul trecut instituţia financiară condusă de el a obţinut titlul de „Cea mai bună bancă a anului 2015” şi „Cea mai inovativă bancă în anul 2015”. Iar însuţi preşedintele băncii, conform companiei publice „Teleradio-Moldova” în categoria „Bancherul anului” a fost declarat „Omul anului”.

Un alt rezultat financiar important în anul trecut a devenit profitul obţinut de bancă după achitarea impozitelor – de 251,3 mil. de lei. Această sumă nu include peste 600 de mil. de lei, pe care banca le-a direcţionat în fondul de risc pentru a forma „airbag-uri” sigure din motiv că ţara a intrat în recesiune.

Leonid Talmaci afirmă că la baza „dezvoltării stabile şi dinamice” a Moldindconbank stă, în primul rând, lucrul managerilor băncii.

„Managerii lucrează permanent asupra îmbunătăţirii calificării, care contribuie la crearea condiţiilor maxime de confort pentru clienţi în acordarea unui spectru larg de servicii, ceea ce permite băncii noastre să fie în pas cu cerinţele principalei comori a băncii – clienţii noştri”, a subliniat Leonid Talmaci.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *