Stephane Bride a propus transferul investițiilor turcești în Moldova ca urmare a restricțiilor impuse acestei țări de Rusia

Stephane Bride a propus transferul investițiilor turcești în Moldova ca urmare a restricțiilor impuse acestei țări de Rusia

Republica Moldova poate deveni o platformă bună pentru dislocarea în ţara noastră a unităților de producere a firmelor turcești, care activează pe teritoriul Federației Ruse, utilizînd toate facilitățile disponibile în Zonele Economice Libere și Parcurile Industriale.

O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de viceprim-ministrul Stephane Bride, ministru în exerciţiu al Economiei, în cadrul unei întrevederi cu Mehmet Selim Kartal, ambasadorul Turciei în Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Cei doi oficiali au discutat despre dinamizarea relațiilor comercial-economice dintre Moldova și Turcia, despre oportunitățile investiționale comune, precum și despre situația creată în relațiile bilaterale dintre Federația Rusă și Turcia și impactul restricțiilor, ce urmează a fi impuse începînd cu 1 ianuarie 2016, a precizat Serviciul de presă al ME.

Mehmet Selim Kartal a apreciat inițiativa părții moldovenești şi a menţionat că țara sa este deschisă pentru orice dialog constructiv. Totodată, ambasadorul a anunțat că pe 22 ianuarie 2016 va fi organizat un Forum de afaceri, la care vor participa antreprenori din Turcia și Republica Moldova. Astfel, evenimentul va oferi un cadru oportun pentru conectarea mediului de afaceri din ambele țări în vederea dezvoltării proiectelor comune.

Potrivit datelor Ministerului Economiei, în ianuarie-septembrie 2015, schimburile comerciale ale R. Moldova cu Turcia au însumat 261,9 mln de dolari SUA, în scădere cu 13,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. După valoarea volumului schimburilor comerciale înregistrat în perioada de referinţă, Turcia se situează pe locul șase între partenerii comerciali ai Republicii Moldova.

 

 

http://www.moldpres.md/news/2015/12/11/15008695

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *