ULTIMA ORĂ // Traian Băsescu, urmărit PENAL

ULTIMA ORĂ // Traian Băsescu, urmărit PENAL

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este urmărit penal pentru şantaj. Fostul preşedinte a fost, miercuri, la Parchetul General, unde a fost chemat în calitate de suspect în dosarul în care senatorul PSD, Gabriela Firea, l-a acuzat de şantaj. Lucian Bolcaş, avocatul social-democratei, a relatat ce s-a întâmplat în faţa procurorului, precizând că fostul preşedinte este cercetat în calitate de suspect pentru infracţiunile de şantaj si ameninţare.

Traian Băsescu a stat circa 30 de minute la Parchetul General. Ministerul Public a anunţat, prin intermediul Biroului de presă, că fostul preşedinte este urmărit penal.

„În cauza constituită ca urmare a plângerii formulate de către doamna Firea Gabriela, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţa din data de 11 martie 2015, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de domnul Băsescu Traian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

Azi, 18 martie 2015, domnul Băsescu Traian s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a-i fi adusă la cunoştinţă învinuirea, context în care apărătorii acestuia au solicitat un termen pentru consultarea dosarului”, se arată în comunicat, citat de rtv.net.

La rândul său, Lucian Bolcaş, avocatul Gabrielei Firea, a declarat că avocaţii fostului preşedinte au solicitat un termen pentru a studia dosarul.

„Nu s-a stabilit un termen, în funcție de consultarea dosarului, se va stabili. (…) S-a comportat ca orice suspect care vine la Parchet. Nu a făcut declaratii, declaraţii se vor face numai dupa ce se va consulta dosarul. (…) Urmărirea penală nu s-a început. Este cercetat în calitate de suspect pentru infracţiunile de șantaj și amenințare”, a spus Bolcaș.

Întrebat ce riscă Traian Băsescu pentru acuzaţiile care i se aduc, Bolcaş a răspuns: „Riscă ce scrie Codul penal. În Codul penal se spune că pentru şantaj se poate lua o pedeapsă de până la 7 ani, inclusiv”

Bolcaş a precizat că, în comparaţie cu alte dosare, cel în care este acuzat Traian Băsescu este „subțirel”, dar „ca fond e foarte consistent”.

„Iertați-mă, dar suspectul Traian Băsescu l-a ameninţat ieri pe procurorul general. Ce poate să fie mai interesant decât asta, nu?”, a adăugat avocatul.

Întrebat care a fost starea de spirit a lui Băsescu, Bolcaş a răspuns: „Iertați-mă, dar nu cunosc stările de spirit și mi-e absolut indiferent”.

http://ziarulnational.md/ultima-ora-traian-basescu-urmarit-penal/

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *