Usatîi: Am scăpat de Filat, urmează Plahotniuc şi alţii

Usatîi: Am scăpat de Filat, urmează Plahotniuc şi alţii

Protestele antioligarhice din faţa Parlamentului nu se termină odată cu reţinerea liderului PLDM, Vladimir Filat şi vor continua până la eliberarea Moldovei de sub ocupaţia oligarhilor. Despre aceasta a anunţat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

„Primul este! Dar mulţi (inclusiv şi Filat), spun: cum rămâne cu Plahotniuc! Vă spun: noi l-am determinat pe Plahotniuc să-şi „toarne” principalul complice. Iar Plahotniuc… cred că şi el acum a început să înţeleagă că mai devreme sau mai târziu, va trebui şi el să se autodenunţe. Nu va trece mult timp şi, cel care şi-a imaginat că este stăpânul Moldovei, va auzi cuvintele: sunteţi reţinut!”, a scris pe reţele de socializare Renato Usatîi.

Potrivit politicianului, aceasta este „o primă victorie serioasă asupra sistemului oligarhic”, iar numărul protestatarilor doar va creşte în continuare.

Usatîi spune că „ridicarea imunităţii lui Filat nu este doar o lovitură pentru acesta pentru că maşinăria de producere a hoţiilor, dezmăţului şi corupţiei a pierdut, sub presiunea protestelor populare, unul din elementele sale cheie. Elementul s-a dovedit a fi unul criminal, iar în timpul procedurii de confruntare cu poporului, a început să-şi „toarne” complicii”.

„Victoria purtată este una foarte importantă, dar este abia un început. Scopul nostru este Moldova fără oligarhi. De unul am scăpat, alţii stau în rând. Vom protesta până când vom obţine eliberarea Moldovei. Revendicările noastre rămân aceleaşi: demisia lui Timofti, demisia actualei conduceri angajate politic a CEC, procuraturii, CNA, altor instituţii capturate şi, alegeri anticipate. În cadrul acelui scrutin cetăţenii urmează să decidă cu cine vor să meargă înainte. Iar hoţii (toţi!) vor sta la dubă. Adevărul va triumfa, dar acest lucru nu se va produce de la sine. Vom lupta pentru dreptate şi vom învinge!”, a mai scris Usatîi pe reţele de socializare.

Amintim că activiştii şi simpatizanţii Partidului Nostru şi ai PSRM protestează în regim non-stop în faţa Parlamentului din 27 septembrie curent. Protestatarii cer demisia Preşedintelui Nicolae Timofti, a Guvernului şi a preşedintelui Parlamentului, dar şi a mai multor funcţionari de stat, organizarea alegerilor parlamentare anticipate, dar şi revenirea la alegerea şefului statului în mod direct de popor.

La prima şedinţă a Parlamentului, joi, 15 octombrie, la solicitarea Procurorului General, liderul PLDM Vladimir Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară, transportat la Centrul Naţional Anticorupţie şi, ulterior, reţinut pentru 72 de ore. Acesta este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă şi implicare în fraudele de la Banca de Economii.