Usatîi: În Moldova ar putea avea loc o revoluție a roșiilor și mărarului

Usatîi: În Moldova ar putea avea loc o revoluție a roșiilor și mărarului

„Partidul Democrat își va alege premierul după 20 decembrie, mai aproape de Revelion. Nu are importanță cine va fi, deoarece democrații doresc să obțină așa instrumente ca MAI, vama ș. a. m. d.”, a declarat Renato Usatîi vineri, 11 decembrie, la ședința clubului de presă „Rezonanța socială”, informează NOI.md.

În opinia politicianului, pot fi două variante de prim-ministru – cineva de la Partidul Democrat sau Vladimir Plahotniuc.

„Ce-i drept, nu înțeleg la ce îi trebuie acest lucru. Însă anumite testări el a făcut. Unul din ele este Ilan Șor în calitate de primar de Orhei – el a fost lansat pentru a vedea cum vor reacționa oamenii la un hoț, care cheltuie pentru oraș banii furați de la «Banca de Economii».

Testarea de la Orhei a arătat că dacă dl Plahotniuc va organiza același lucru în toate raioanele țării, iar pentru aceasta este nevoie de un milion de dolari per raion, de exemplu (pentru pavarea străzilor, etc.), bunicuțele vor merge cu fotografia lui Plahotniuc ținînd-o ca pe o icoană”, consideră politicianul.

Renato Usatîi consideră că Vladimir Plahotniuc nu va accepta funcția de prim-ministru, dacă nu va avea garanții că în buget vor fi bani pentru achitarea pensiilor și salariilor, pentru că el calculează totul minuțios.

„Pe de altă parte, dacă el personal va pretinde la funcția de prim-ministru, toate partidele care există la modul real în țară (numărul lor este totuși mare) se vor aduna, de exemplu, lîngă monumentul lui Ștefan cel Mare și vor face schimb de colaci. Poporul nostru este moale, de aceea în Moldova nu este posibilă o revoluție portocalie, însă un fel de revoluție a roșiilor și mărarului se poate produce timp de o zi. Aceasta va fi reacția poporului la candidatul la funcția de prim-ministru”, a presupus Renato Usatîi.

Politicianul consideră că, cel mai probabil, candidatura la funcția de premier din partea PDM-ului va fi desemnată și aprobată pe 29-30 decembrie, cînd toată lumea deja se pregătește de masa de Revelion. „Atunci cînd de sărbători soții și soțiile cuiva au revenit acasă de la munca de peste hotare, oamenilor nu le va arde de noul prim-ministru. Calculul se face din ideea că va fi greu de scos moldovenii de la masă. Numai că cetățenii Moldovei nu vor avea de cîștigat din aceasta”, a conchis Renato Usatîi.

 

SURSA: NOI.MD

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *