Usatîi l-a îndemnat pe Plahotniuc să-i lase pe judecători în pace

Usatîi l-a îndemnat pe Plahotniuc să-i lase pe judecători în pace

Liderul „Partidului Nostru”, primarul oraşului Bălţi Renato Usatîi l-a îndemnat pe Vlad Plahotniuc să nu să se amestece în mersul anchetei penale pe numele lui şi să-i lase pe judecători în pace. Acest fapt este menţionat în mesajul lansat de Renato Usatîi în adresa susţinătorilor săi şi mass-media, dat citirii de către avocata sa Ana Ursachi, relatează NOI.md.

În mesajul scris în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie liderul „Partidului Nostru” a menţionat că regimul criminal era sigur că Renato Usatîi nu va reveni în ţară şi a făcut totul ce a putut pentru ca el să nu se întoarcă în Moldova. Totodată, potrivit scrisorii lui Renato Usatîi, autorităţile nu vor reuşi să-l intimideze şi el nu va renunţa la acţiunile de protest.

Potrivit lui, pentru prima oară de cînd Nicolae Timofti a devenit preşedinte acesta a dat semn de viaţă, adică a ordonat punerea în arest a liderului „Partidului Nostru”. „Cred că era mai bine să se trezească mai devreme pentru a face ceva bun în ţară”, a menţionat Renato Usatîi.

„Mă întreb de ce în celula unde sînt eu acum nu stă Ilan Şor. Vă asigur că cea mai bună protecţie pentru Şor , pentru ca el să nu mai poată cheltui banii e puşcăria şi izolarea”, a declarat liderul „Partidului Nostru”.

Renato Usatîi a scris în mesaj că în cazul în care Procuratura va cere arestul lui se va vedea sînt sau nu influenţaţi judecătorii de Plahotniuc. „Dacă eu ies — va fi vesel, dacă nu — va fi foarte trist pentru ei”, a specificat el.

Liderul „Partidului Nostru” a îndemnat procuratura şi şeful MAI să nu mai ascundă pe sub masă dosarele înscenate lui, ci să arate unei lumi întregi că acuzaţiile care le-au formulat sînt stupide . “Ca cetăţenii să vadă cît de mult se tem de mine cei care m-au comandat”, a scris Renato Usatîi.

În replică la acuzaţiile preşedintelui Nicolae Timofti care l-a calificat drept „bandit”, liderul „Partidului Nostru” a menţionat: „La moment ratingul meu în Republica Moldova este la fel cum ar trebui să fie ratingul unui preşedinte de ţară, iar ratingul lui Timofti este la fel de mic ca şi ratingul la restul bandiţilor de la guvernare”.

„Îi recomand lui Plahotniuc să-i lase pe judecători şi pe procurori în pace, să decidă conform legii”, a declarat Renato Usatîi. Totodată, el i-a adresat lui Plahotniuc un mesaj personal: „Asta este o recomandare a Ministerului Sănătăţii”. „El m-a rugat aşa şi să transmit”, a spus Ana Ursachi.

Usatîi şi-a încheiat mesajul prin următoarele apeluri: „Jos Timofti!”, „Jos Guvernul” şi „Jos alianţa de la guvernare”.

 

SURSA: NOI.MD