Valeriu Ghileţchi: Şi PLDM este vinovat de blocajul politic

Valeriu Ghileţchi: Şi PLDM este vinovat de blocajul politic

Valeriu Ghileţchi, deputat PLDM, susţine că ar putea să se alăture majorităţii parlamentare noi create în dependenţă de candidatul la funcţia de premier. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

„Este vorba de nişte linii roşii. Am putea participa la guvernare, dacă aceste linii roşii nu vor depăşite. Deocamdată, nu e clar dacă este o scindare în PLDM, dar situaţia se schimbă de la oră la oră”, a precizat Ghileţchi. Totodată, deputatul liberal democrat recunoaşte că PLDM nu are şanse de a participa la guvernare. „Poate că mai există şanse să participăm la guvernare, dar aceste şanse sunt foarte-foarte mici”, a adăugat parlamentarul.

Valeriu Ghileţchi a mai declarat că formaţiunea pe care o reprezintă poartă o parte din vină pentru criza politică. „Eu întotdeauna am spus că trebuie să participăm la negocieri. Blocajul este şi din cauza PLDM. Regret că nu am reuşit să identificăm o soluţie, să găsim o ieşire din această criză şi să păstrăm fracţiunea”, a declarat liberal democratul.

Şapte deputaţi PLDM au declarat luni că vor vota Guvernul cu premierul pe care îl va propune PDM.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *