Valeriu Lazăr riscă să fie demis din funcție

Valeriu Lazăr riscă să fie demis din funcție

Cel mai longeviv ministru al Economiei, democratul Valeriu Lazăr, ar putea fi înlăturat din funcția de președinte al Camerei de Comerț și Industrie (CCI), scrie politik.md.

După ce la începutul anului 2014, fostul președinte CCI, Gheorghe Cucu, a insistat ca Valeriu Lazăr să conducă instituția, astăzi tot el îi cere demisia. Într-o scrisoare adresată colegilor acesta afirmă că Lazăr ar urmări luarea în captivitate a instituției.

„Sub aspectul năstruşnicei idei a președintelui despre Camera care trebuie reformată, se inventează diferite acțiuni, care sigur că nu pot fi realizate. Trebuie să înțelegem că reforma, poate e și necesară, dar ea necesită studii și analiză profundă în societate, cu membrii Camerei. (…) Nu prin diferite regulamente, creări de întreprinderi, adoptări de PDS-uri să centralizăm resursele financiare, umane și materiale în mâna președintelui. Este o tendință de captivare a Camerei”, menționează Gheorghe Cucu în scrisoare.

Potrivit lui Gheorghe Cucu, Lazăr s-ar face vinovat și de plecarea unor membri din instituție din cauza comportamentului său.

„„Cel mai important este înțelegerea și atitudinea față de cadre. În aceste situaţii Președintele trebuie să manifeste o atitudine mai complexă, cu discuţii deschise, sincere. Discuţii care să nu admită în nici un caz intimidări sau, cel mai grav, amenințări la adresa lucrătorilor și membrilor Biroului Executiv. Cu mare regret, am fost martor la astfel de acțiuni din partea președintelui. Nu pot să înțeleg această jignire publică care a zguduit toată lumea, cînd Președintele a calificat Camera ca o „Șarașchina contora”. Aceste etichetări la adresa Camerei sunt incompatibile cu funcția de președinte a Camerei”, se mai menționează în adresare.

Valeriu Lazăr a negat la rândul său acuzațiile.

„În orice instituție sunt anumite intrigi interne, în special când se lansează reforme ce ating anumite tradiții și interese… nimic nou sub soare. Le cunosc și le vom discuta mâine, în familie. Cât despre înlăturarea din funcție, nu ține de competența Consiliului, ci a Congresului. Apropo, când se dorește o discuție sinceră, scrisoarea se adresează, în mod normal, celui vizat, adică mie și apoi publicului larg. Regretabil, nu cunosc textul scrisorii”, a declarat Valeriu Lazăr.

Problema enunțată de fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie va fi pusă în discuție la ședința de mâine, 20 noiembrie, ora 11:00, la Consiliului din cadrul instituției. Accesul presei la ședință a fost interzis.

SURSA: unimedia.info

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *