Valeriu Streleț: Incontestabil, Maia Sandu ar fi un bun guvernator al BNM

Maia Sandu ar fi, incontestabil, un bun guvernator al BNM, iar ca președinte al țării — o bună achiziție pentru clasa politică moldovenească. De această părere s-a arătat prim-ministrul Valeriu Streleț, în cadrul emisiunii ”Puterea a patra”, difuzată la postul de televiziune N4.

Maia Sandu a anunțat că este dispusă să candideze la funcția de președinte al Republicii Moldova. Foto:  infotag.md

”După mine, incontestabil, da, Maia Sandu ar fi un bun guvernator. Dânsa este un redutabil economist care a lucrat inclusiv la oficiul Băncii Mondiale din Chișinău, a lucrat într-o poziție destul de înaltă la Fondul Monetar Internațional. Cred că dânsa cunoaște foarte bine toate elementele de gestiune financiară, control, supraveghere, politici monetare”, a declarat Streleț.

Întrebat ce părere are despre anunțul făcut de Maia Sandu, precum că este gata să candideze la funcția de președinte al țării, premierul s-a arătat încântat de idee.

”Dacă dânsa se va implica în politică, cred că e o bună achiziție pentru clasa politică moldovenească. Maia Sandu îmi este și până în prezent o bună colegă, eu nu o consider plecată din echipă, din partid. Am o atitudine plină de respect”, a precizat prim-ministrul.

Realitatea.md amintește că Maia Sandu a anunțat că este dispusă să candideze la funcția de președinte al Republicii Moldova, doar dacă șeful statului va fi ales prin vot direct, adică de popor. De asemenea, a declarat că ar fi gata să candideze la această funcție, dacă ar fi înaintată de un partid din Parlament.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *