Veriga slabă a Alianţei s-a dovedit a fi Vlad Filat

Veriga slabă a Alianţei s-a dovedit a fi Vlad Filat

„Oamenii nu vor mai afla nimic nou pe marginea dosarului privind miliardul fraudat nici de la Procuratura Generală, nici de la SIS, şi nici de la CNA, adică situaţia practic a intrat în impas.

E imposibil să cunoşti toate persoanele care au stat în spatele jafului secolului şi cine anume din Guvern, Parlament, Procuratură şi alte instituţii a acoperit delapidările de multe milioane, deoarece Procuratura Generală nu va mai da nici un nume în mod serios”, a declarat secretarul executiv al Partidului Socialiştilor Vlad Batrîncea la postul de televiziune RTR Moldova, relatează NOI.md.

Deputatul a reamintit că anterior Chetraru a calificat raportul Kroll drept o beletristică, adică în realitate ei cunosc mult mai multe lucruri.
„Însă în timpul actualului parlament şi cu actuala formulă a puterii, oamenii nu vor afla adevărul. Iar în viitorul apropiat creditele eliberate de Banca Naţională în baza dispoziţiilor secrete ale guvernelor Filat şi Leancă şi transferate în grupul băncilor Şor vor deveni o parte a datoriei de stat. Aceşti bani nu se vor mai întoarce. Alte rezultate ale audierilor în Parlament nu vor mai fi.

Este evident că organele procuraturii, justiţiei sînt controlate de clasa politică, procurorul general niciodată nu va divulga numele oamenilor care îl acoperă în această funcţie şi stau în spatele schemei”, consideră Vlad Batrîncea.

În opinia lui, organele de drept şi cele de justiţie au fost incapabile să împiedice această afacere. Însă, sub presiunea societăţii, protestelor, mass-mediei, cineva trebuia sacrificat.

„Veriga slabă a Alianţei s-a dovedit a fi Vlad Filat, care astăzi este, de fapt, în detenţie. Timp de şase ani de conducere a ţării, cei doi lideri – Vladimir Plahotniuc şi Vlad Filat – s-au aflat în stare de război rece. Plahotniuc nu putea să nu ştie despre jaf. De ce el nu a întreprins nimic în etapele anterioare? Deoarece obiectivul lui era să-l pună pe Filat «în cîrlig». De aceea, tragerea acestuia la răspundere penală a fost doar o chestiune de timp”, a declarat secretarul executiv al PSRM.

El a menţionat că nici SIS, nici Procuratura Generală, şi nici CNA nu au reuşit să convingă Parlamentul şi cetăţenii Republicii Moldova de faptul că au fost întreprinse eforturi pentru a depista cine a sustras miliardul şi pentru a restitui aceşti bani, nu ni s-a comunicat nicio informaţie ce ne-ar oferi posibilitatea să sperăm la acest lucru. De aceea socialiştii solicită demiterea conducătorilor acestor instituţii. Dar, pentru a evita influenţa politică asupra celor care îi vor substitui, urmează să se organizeze alegeri anticipate, sînt convinşi socialiştii.

 

SURSA: NOI.MD

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *