Victor Ponta: România va sista susţinerea financiară a Republicii Moldova dacă va fi schimbat vectorul pro-european

Victor Ponta: România va sista susţinerea financiară a Republicii Moldova dacă va fi schimbat vectorul pro-european

România nu va acorda creditul de 150 de milioane de euro Republicii Moldova, dacă la Chişinău va veni un guvern anti-european de orientare pro-rusă. Declaraţia a fost făcută de către premierul român, Victor Ponta, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune „TVR Moldova”, transmite IPN.


„Cu siguranță că vom anula acordul. Nu ne obligă nimeni. Este un drept al nostru. Prima tranșă va fi acordată după ce vom primi un raport cu privire la încheierea negocierilor cu FMI, iar a doua va fi acordată după semnarea unui acord cu FMI. România a rămas unicul susţinător al Republicii Moldova”, a precizat şeful cabinetului de miniştri de la Bucureşti.

Deşi admite că există riscul demiterii Guvernului Streleţ, Victor Ponta s-a arătat optimist că nu va trece moţiunea de cenzură pe care intenţionează s-o înainteze Partidul Socialiştilor. „Cred că totul va fi bine. Avem relaţii directe cu mai mulţi politicieni de la Chişinău, inclusiv cu Marian Lupu şi Mihai Ghimpu. Am vorbit şi cu Iurie Leancă. Leancă nu va fi alături de socialişti”, a declarat premierul român.

Victor Ponta consideră că nu există o alternativă la actuala coaliţie de guvernare de la Chişinău. „Unica alternativă înseamnă haos, să ne întoarcem cu ani în urmă, când la guvernare se afla PCRM. Mesajul nostru este foarte clar – noi sprijinim coaliţia pro-europeană, doar că trebuie să rămână pro-europeană, pro-românească şi să implementeze reforme”, a fost mesajul premierului român pentru clasa politică de la Chişinău.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *