Vlad Ţurcanu: Preşedintele a fost convins să primească jurământul Guvernului

Vlad Ţurcanu, fostul purtător de cuvânt al şefului statului, consideră că preşedintele Timofti ar fi fost convins să primească jurământul Guvernul în seara de miercuri, după ce cu câteva ore înainte s-a stabilit ca ceremonia de depunere a jurământului să aibă loc joi, 21 ianuarie. Declaraţia a fost făcută de către Ţurcanu în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune TV7, transmite IPN.

 

„Nu ştiu ce s-a întâmplat. Am fost luat pe la ora zece seara de acasă, iar în timp ce ne deplasam spre Preşedinţie am aflat că va avea loc ceremonia de jurămând a Guvernului. Nici nu am putut să particip, pentru că nu mă îmbrăcasem corespunzător. Poate că sunt de modă mai veche, dar ţin foarte mult ca cetăţenii să fie informaţi corect”, a precizat Ţurcanu.

Fostul angajat al instituţiei prezidenţiale a comunicat că şeful statului are dubii în privinţa formării majorităţii parlamentare, însă a fost nevoit să se conformeze, deoarece nu a avut probe asupra coruperii politice: „În ultimele luni preşedintele a avut o poziţie mai fermă, dar în cele din urmă a fost nevoit să accepte majoritatea parlamentară”.

Întrebat dacă preşedintele ar fi fost convins din afara ţării să desemneze candidatura lui Filip, Vlad Ţurcanu a spus că nu cunoaşte, însă ştie că în ultimele zile Nicolae Timofti a avut multe convorbiri cu diplomaţii străini. Cât priveşte desemnarea lui Ion Păduraru în calitate de candidat pentru funcţia de premier, a fost o decizie personală a preşedintelui. „Timp de aproape opt ore preşedintele Nicolae Timofti a purtat discuţii asupra două candidaturi, cea a lui Ion Sturza şi cea a lui Ion Păduraru. Nu ştiu de ce şeful statului s-a oprit asupra candidaturii lui Păduraru. Noi ne-am bucurat, căci e colegul nostru. Nu am fost prea fericit când Ion Păduraru şi-a retras candidatura în favoarea lui Pavel Filip. Nu ştiu de ce a făcut-o, nu am discutat. Ştiu că Păduraru nu este un om prea sentimental”, a precizat Ţurcanu.

Vlad Ţurcanu şi-a prezentat demisia joi, 21 ianuarie, după ce cu o zi înainte a informat presa că ceremonia de investire a Guvernului va avea loc a doua zi.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *