Vladimir Ţurcan: Decizia Curţii Constituţionale este o bombonică dintr-o cutie mai mare

Vladimir Ţurcan: Decizia Curţii Constituţionale este o bombonică dintr-o cutie mai mare

Partidul Socialiştilor nu va renunţa la lupta pentru alegerile parlamentare anticipate după decizia Curţii Constituţionale, prin care s-a revenit la alegerea directă a şefului statului. Declaraţia a fost făcută de către deputatul PSRM, Vladimir Ţurcan, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

„Contam ca Parlamentul să nu întrunească numărul necesar de voturi pentru a vota preşedintele ţări şi astfel să fie dizolvat. Acum vom căuta alte modalităţi care să conducă la dizolvarea Legislativului. Poporul trebuie să obţină alegeri anticipate prin alte metode”, a precizat socialistul.

Deşi susţine că preşedintele ţării trebuie să fie ales prin vot direct, Vladimir Ţurcanu califică decizia CC drept una populistă, pusă la cale de anumite persoane pentru a evita alegerile anticipate. „Decizia era cunoscută de unii. Este o bombonică pe care au aruncat-o cetăţenilor. Iar cutia cea mare merge mai departe”, a declarat deputatul.

Vladimir Ţurcanu a mai spus că decizia CC conţine mai multe neclarităţi. „Este vorba de termenul când trebuie să fie numită data alegerilor prezidenţiale. Din grabă au formulat greşit o sintagmă şi anume că se consideră preşedinte ales candidatul care a luat cel puţin 50 la sută din sufragii. Normal, pentru turul doi, ar trebui să se prevadă că preşedinte devine cel care a acumulat cel mai mare număr de voturi”, a spus Ţurcan.

Sursa:.ipn.md.

Tagged with:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *