Vladimir Voronin: Trebuie să formăm o înţelegere de centru-stânga

Vladimir Voronin: Trebuie să formăm o înţelegere de centru-stânga

Vladimir Voronin doreşte formarea unei alianţe de centru-stânga constituită din PCRM, PSRM şi PDM. Declaraţia a fost făcută de către liderul comunist în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

„Dacă lucrurile nu merg altfel, să formăm o înţelegere din trei partide, PCRM, PSRM şi PDM. Nu o coaliţie, dar aşa, o înţelegere omenească. Am avea împreună 64 de mandate, am putea face multe, am putea alege guvernul, preşedintele”, a spus Voronin.

Preşedintele PCRM crede că PSRM nu va avea de ales şi va accepta propunerea respectivă. „Socialiştii trebuie să se gândească cum să-şi onoreze promisiunile făcute în campania electorală. Dacă vor îmbla doar cu protestele, aşa vor pierde încrederea populaţiei. Nu demult a fost adunarea PSRM din raionul Ialoveni şi au venit la adunare doar zece persoane”, a argumentat Voronin.

Liderul aduce precizări la declaraţiile anterioare privind integrarea europeană. „Eu nu am vorbit cu nimeni că vrem integrare în Europa, eu am vorbit doar despre modernizarea ţării”, a declarat Voronin.

Vladimir Voronin s-a pronunţat şi pentru demiterea şefului statului. „Cu 64 de voturi, putem alege mai întâi preşedintele şi imediat formăm şi guvernul. Lui Timofti i-au mai rămas trei luni, este un om cu soveste, îi mulţumim şi-l rugăm frumos să plece. Cred că o să accepte”, a adăugat Voronin.

Întrebat de ce nu iniţiază un dialog cu toate partidele parlamentare pentru formarea unei coaliţii largi, Vladimir Voronin a declarat acest lucru drept imposibil. „Este o poveste de seară pentru copii. Interesele sunt prea mari, nu vor renunţa la ele”.

http://www.ipn.md/ro/politica/73078

Related Articles