Voronin: Nemernicii de la PL, împreună cu Ghimpu, cer de la toţi „otkaturi” de 30 la sută

Voronin: Nemernicii de la PL, împreună cu Ghimpu, cer de la toţi „otkaturi” de 30 la sută

Reprezentanții Partidului Liberal din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor au solicitat companiei azere ce a cîștigat anul trecut un tender pentru construcţia drumului de la Chișinău la Ungheni o mită de 30 la sută. Acest lucru a fost relevat de către președintele Partidului Comuniștilor, ex-președintele Moldovei Vladimir Voronin, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei azere haqqin.az, relatează NOI.md.

Воронин: «Подонки от ЛП вместе с Гимпу стригут со всех 30% отката»

„Compania azeră a participat anul trecut la un tender pentru construcţia drumului de la Chișinău la Ungheni. Tenderul a fost cîştigat de azeri. Dar după ce ei au cîștigat tenderul, au fost invitați la Ministerul Transporturilor și un mizerabil, favorit al liberalului Ghimpu, a cerut împreună cu Ghimpu de la această firmă azeră un «otkat» de 30 la sută. Ei, liberalii, au o regulă: să scoată de la toţi 30 la sută”, a spus Vladimir Voronin.

„Azerii, spre onoarea și demnitatea lor, fapt pentru care le sînt foarte recunoscător, deşi nu i-am văzut şi nu îi cunosc – i-au trimis pe escroci. Şi ce credeți? Drumul este construit de români. De-ați vedea acest tablou! Este imposibil să mergi: noaptea automobilele dau în tăvălugi şi gredere lăsate de-a curmezişul drumului. Românii niciodată în viaţă nu au construit drumuri! Ei vin, fac calculele și iau banii, iar constructorii sînt moldovenii”, a menţionat liderul PCRM.

Vladimir Voronin a subliniat, de asemenea, că Republica Moldova și Azerbaidjanul se află foarte departe una de alta și, din cauza acestei distanțe, precum şi a faptului că drumul prin Ucraina este acum închis, apar mari dificultăți pentru buna evoluţie a relațiilor economice. Liderul PCRM şi-a exprimat regretul că, din cauza motivelor sus-numite, relațiile economice dintre Moldova și Azerbaidjan sînt mai puțin eficiente decît ar putea fi. Cu toate acestea, a spus el, există o tendință pozitivă și diferite nuanțe de cooperare culturală, la nivelul relațiilor interpersonale, relațiilor interstatale ce inspira speranță. „Aici se atestă o situație destul de favorabilă. Iar asupra celorlalte momente mai avem de muncit”, a subliniat el.

 

SURSA: NOI.MD

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *