Ziua microfonului deschis în PMAN: nemulţumirea poporului va fi auzită

Ziua microfonului deschis în PMAN: nemulţumirea poporului va fi auzită

Consiliul Marii Adunări Naţionale anunţă că mâine va fi o zi microfonului deschis, astfel cetăţenii care doresc să se expună sau să încurajeze protestatarii din Oraşul Demnităţii sunt aşteptaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale începând cu ora 13:00.

Pe lângă acestea, în cadrul microfonului deschis va fi dezbătută tema referendumului cetăţenesc, prin care reprezentanţii Consiliului Marii Adunări Naţionale cer alegerea transparentă a preşedintelui statului prin votul direct al poporului, dar nu cu 51 de mandate, aşa cum intenţionează să o facă guvernanţii. Printr-o astfel de iniţiativă reprezentanţii Platformei „DA” încearcă să obţină depolitizarea funcţiei de preşedinte.

Totodată, Chiril Moţpan, a anunţat că pe 13 octombrie membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale se vor întâlni la o masă rotundă cu cei de la guvernare pentru a înainta cinci domenii prioritare, schimbarea cărora este esenţială.

La cea de-a doua etapă de discuţii cu guvernaţii, reprezentanţii consiliului vor cere demisiile lui Corneliu Gurin, Viorel Chetraru, Dorin Drăguţanu, Mihai Poaleungi şi ai altor demnitari care au fost implicaţi în jaful secolului.

De asemenea, în contextul în care deseori protestatarii sunt supuşi unor provocări, Vasile Năstase consideră eminentă constituirea unei Gărzi Populare care va asigura ordinea manifestanţilor din PMAN.

 

SURSA: jurnal.md

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *